Godermorgon

Godermorgon!! Har precis duschat och har komit fram till att jag MÅSTE till biblioteket för tt plugga. Får ingen ro annars och då blir det inte heller någon ordning. Så det är vad jag ska göra. Först ska jag fiöna håret och sen ska jag gå en liten sväng på stan. Vi hörs väl senare=)

Kramen

Skittenta

Tenta på fredag och jag är faktiskt ledig fram tills dess. Dessvärre hade det nästan varit bättre för mig att gå i skolan eftersom att jag lägger tiden på allt annat ändå. Jag behöver inspiration! Kursen är så tråkig att det inte ens är lite motiverande att läsa den och det känns förjävligt. Jag vill inte bli kuggad på första tentan men det är svårt när man ändå inte fattar vad det är man läser.

Kan någon snäll människa som kan förklara vad "vardande" betyder?!

Fields of gold

http://www.youtube.com/watch?v=L3YVil3Ajjs&feature=related

You'll remember me when the west wind moves
Among the fields of barley
You can tell the sun in his jealous sky
When we walked in fields of gold

So she took her love for to gaze awhile
Among the fields of barley
In his arms she fell as her hair came down
Among the fields of gold

Will you stay with me will you be my love
Among the fields of barley
And you can tell the sun in his jealous sky
When we walked in fields of gold

I never made promises lightly
And there have been some that I've broken
But I swear in the days still left
We will walk in fields of gold
We'll walk in fields of gold

I never made promises lightly
And there have been some that I've broken
But I swear in the days still left
We will walk in fields of gold
We'll walk in fields of gold

Many years have passed since those summer days
Among the fields of barley
See the children run as the sun goes down
As you lie in fields of gold

You'll remember me when the west wind moves
Among the fields of barley
You can tell the sun in his jealous sky
When we walked in fields of gold
When we walked in fields of gold
When we walked in fields of gold

Bara säga godnatt

Jag har ingenting att skriva så jag är tyst idag.

Ska bara säga godnatt till er=)

kram

Inte så mycket att säga..

HEJHEJ!!!

Jag har inte så mycket att säga idag...
Jag är trött och allmänt äcklig. Har duschat nyss för att fräscha upp mig lite så nu ska jag sminka mig så att jag slipper skämmas ifall det ringer på dörren.

Puss och sov gott

Godnatt bloggen. Jag är så trött efter detta seminariumet så nu blir det night

Puss och sov gott

Tentan kvar.

JAAAAAAAAAAAAAAAAAA

Jag är så underbart glad!
Idag var det seminarium tre av tre och detta var det värsta. En dam skulle sitta och förhöra oss i basgruppen och antecknade vad alla sa. Det var hemskt och alla var supernervösa och livrädda för förhöret. Det slutade i alla fall ävl och jag har lyckats komma hem.
Nu är det gjort och det känns underbart!!Resten av dagen tänker jag inte göra mer skola, utan det får skjutas upp tills imorgon=). På fredag nästa vecka gäller den stora tentan men jag bryr mig inte så mycket om den faktiskt. Det finns ju omtentor. Eller det lät fel att jag inte bryr mig för det gör jag ju självklart men det gör inte så jättemycket om man misslyckas.
Nu är det i alla fall slutpratat om Florence Nightingale och vården under antiken och medeltiden på ett tag och jag börjar komma in i pluggandet.

http://media-2.web.britannica.com/eb-media/45/8545-004-DB630AA5.jpg

Jag säger godnatt nu

Jag säger godnatt nu. Tänker fasen inte plugga mer för jag tänker lägga mig och lyssna på lugn musik och gråta en skvätt istället! Behöver faktiskt det. Bara gråta ut...


 Fast det gjorde jag ju för bara några dagar sedan när jag läste Madeleines blogg: jagefrisk.blogg.se.
Madeleine 20 år kämpade mot cancer och olyckligt nog så vann cancern denna gången.
Hon verkade vara en sån bra människa och jag har tänkt på henne varje dag. Ledsen blir man när man ser att någon så ung kan tas ifrån en älskande familj på det viset.

Dagen efter att jag hade läst bloggen så läste jag i en tidning ett ordspråk som löd
"Den friska har många önskningar, men den sjuke har bara en"


http://www.gayrightswatch.com/img/candlelight.jpg




Hej bullshit

Åh! Jag är så godissugen att jag snart spricker! Jag vill ha risen!!!!!

Förrutom det så vill jag ha en helt ledig dag imorgon men så bra kommer jag ju inte få det. Jag har först en föreläsning och efter det ett seminarium som kommer gå åt pipan! Har fortfarande inte läst igenom allt som jag ska ha läst men å andra sidan känns ungefär hälften som bullshit.
Jag har inte pratat en enda gång idag med min pojkvän och antingen så har han hittat någon annan i Falun där han är just nu eller så är det så att mobilen har laddat ur och han har glömt laddaren. Jag antar att det är det sistnämnda.
Nu får jag väl kolla klart på vem kan slå Filip och Fredrik och sen väntar en låååång natt. Dessutom så kollade jag i kalendern och upptäckte att det är tenta på fredag nästa vecka. Det hade jag ju inte riktigt räknat md men nu vet jag vart jag ska tillbringa min vecka. Antagligen så lär jag inte vara speciellt effektiv heller men det går ju att göra om en tenta. Det sköna vore ju dock att slippa det. Jag ska dessutom se mig om efter någon inrednings kurs eller liknande. Något som jag tycker är skojigt. Men nu börjar VKSFOF(Vem Kan Slå Filip Och Fredrik)

hörs sen=)

Ont i ryggen, ont i magen...

Jag är vaken!! Och jag lever!!?
Jag har bara så sjuuuuuukt ont i magen och ryggen. Har svårt att sitta upp. Men då är det ju skönt att jag faktiskt är ledig idag och kan plugga liggandes. Jag behöver inte direkt bry mig om hur jag ser ut heller. Det enda problemet är att vi har snickare här som bygger på uterummet. Jag får smyga här inne så att de inte ser mig och vill bli bjudna på fika eller något=D

Ont i halsen har jag också förresten

Förresten så är det hårdplugg idag! Har ett seminarium imorgon som kommer bli kaos. En föreläsning också. Wihooo

Puss o kram

Goderafton

Goderafton!!

Jag är hemma nu från "jobbet". Skulle ju följa en sjuksköterska idag för att kunna jämföra sjuksköterskeyrket då och nu. Det var intressant och trevligt och henne jag gick vid sidan om var sååå snäll och berättade en massa för mig.
Det var bara en sak som jag kom på undertiden jag gick där! Detta vill jag inte arbeta som!!!
Jag ska gå ett halvår eller ett år i skolan så att jag kan hoppa av men ändå stå kvar och sedan ska jag komma på någonting undertiden att göra. Syssla med något som har med inredning att göra kanske...

Sjukhuset idag

Godmorgon.

Jag är så trött att jag inte ens orkar hålla uppe ögonen, men jag måste.
Nu måste jag absolut gå upp eftersom att det är en del att fixa. Jag ska "jobba" idag på sjukhuset, eller rättare sagt följa en som jobbar. Det kommer bli rätt spännande idag med tanke på att jag är väldigt osäker på om jag vill utbilda mig till sjuksköterska. Antingen kommer jag komma hem efteråt och tycka att det var superroligt. Eller så kommer jag komma hem och säga till alla att jag ska sluta på utbildningen.We'll see, förhoppningsvis så blir det det sistnämnda. Nu måste jag i alla fall sätta ihop en intervju och åka till universitetet och ficka en massa saker.

Hej med er=)



http://www.perkydesigns.com/Nurse_2.gif

Sjukhuset imorgon!!

JAG ÄR SUPERTRÖTT!!

L har varit här hela kvällen och vi har haft sååå mysigt. Det var Te och allt som behövdes. Jag älskar sånna här kvällar. När man slipper tänka på morgondagen. Eftersom att jag börjar sent imorgon så spelar det ju liksom ingen roll. Jag ska i alla fall försöka fixa ett träningskort imorgon och betala en sak på universitetet. Samtidigt som jag är där måste jag försöka få tag på en bok som jag ska ha till nästa kurs. Suck. Sen ska jag följa med en sjuksköterska imorgon och intervjua henne. Jag vet inte om jag vågar. För en del personer är sjukhus en fin sak med mycket glädje och lycka men i mitt fall så har varenda gång jag har vistats där varit på grund av något negativt. Vet inte om jag har lust att utbilda mig till sjuksköterska längre. Tror faktiskt inte att det är rätt, men tills vidare så får jag fundera på vad det är jag vill bli egentligen.

Vi får se. Imorgon har jag antagligen ändrat mig.
Jag ska sova på saken. Godnatt alla!

Jag har andar här!

Så nu har jag pluggat klart för idag och har typ inte lärt mig något i alla fall. Heh...Jag ger i alla fall upp dagens kamp mot skolböckerna och de får faktiskt vinna för stunden. Ska relaxa med L! TEEEEE

Jag såg när jag hade webkameran på att det flög runt prickar fort som fasen! Har sett på Andarnas makt att det ser ut så när det är något som håller på att bli en ande. Den är inte riktigt klar ande och uppenbarar sig då på det viset, som små prickar. Tänkte ju genast att det är damm såklart som flyger runt.
Och nu blev jag förvirrad för jag tror stenhårt på andar och jag försökte ta kort på de medan jag skulle se lite flummig ut men de kom inte med. De rör sig så fort att de inte ens syns.



Chokladfondueset

Ett litet gulligt chokladfondueset från menu. Designer är Jakob Wagner.

Istället för att ha en hel skål med smält choklad så får man sig en lagom dos av efterrätten.

menu fondueset a 220

Nej, nu får det vara nog

Så nu får det räcka med inlägg på ett tag. Hittade en massa grejer att visa men jag har ju en del att plugga också så nu får jag ta det en stund. Vi hörs lite senare lovar jag.

Snygg

SNYGG!


B.Son Hooded Zip-Up Mock Jacket Grey/Light Grey

Rosenmuffins

Jag fick syn på de här muffinsarna och de ser ju gudomliga ut! Testa att baka de vettja och säg till mig om de var goda.

Rosenmuffins

  12 muffins

Det här är läckra muffins smaksatta med rosenvatten och de passar för dem som gillar det som är sött och rosa.

Jag brukar lägga ljusrosa rosenblad på mina, men mörkare rosa eller vita blomblad blir naturligtvis också fint.

Muffinsen blir extra lyxiga om du rör ner 75 g hackad marmelad (eller exempelvis turkish delight) i smeten innan den hälls i pappersformarna.

115 g smör, rumstempererat

1 ¼ dl (115 g) strösocker

2 ägg

2 dl (115 g) Kungsörnens Extra fint vetemjöl

1 msk rosenvatten



Garnering:

12 rosa rosenblad

1 äggvita, uppvispad

1 msk strösocker

1 ½ — 2 msk citronsaft

2 ¹/³ dl (145 g) florsocker

röd eller rosa karamellfärg



Gör så här:

1. Sätt först ugnen på 180°C. Ställ muffinsformarna i plåtens för­djupningar.

2. Vispa ihop smör och socker i en skål tills smeten är vit och pösig. Slå i äggen, ett i taget. Häll ner mjölet och blanda. Rör sist ner rosenvattnet.

3. Skeda över smeten i pappersformarna och grädda cirka 17 minuter tills muffinsen rest sig och är gyllenbruna. Kontrollera att de är klara med hjälp av en provsticka. Lägg över på galler att svalna.

4. Pensla ett blomblad i taget med äggvita, strö över strösocker och låt torka i 1 timme.

5. Häll 1 ½ msk citronsaft i en skål och häll i florsocker under omrörning. Det ska bli en jämn lättflytande smet. Tillsätt lite mer citronjuice om det behövs. Tillsätt också en eller två droppar karamellfärg.

6. Ringla glasyren över muffinsen. Toppa med kanderade rosenblad. Låt glasyren stelna en stund före servering.


Och för herrarna....

Skitsnygga kläder tycker jag. Om alla killar i världen klädde sig såhär så skulle Pontus behöva börja bli orolig=).
Nedå... älskar dig ändå!=D

bblessing_pipeline_0908.jpg

bblessing_pipeline_spread2_0908.jpg

bblessing_newline1.jpg

bblessing_newline2.jpg

Sjalspecial!

Nu är det nog inte någon som INTE känner sig frusen och just därför så borde alla gå och köpa sig en sjal. Det är ju det mest underbara som finns med en mysig sjal och ett par tofflor när det är kallt.
Inne med rutigt och randigt som du ser.




A Peace Treaty Fall Winter 2008
A Peace Treaty Fall Winter 2008
A Peace Treaty Fall Winter 2008
A Peace Treaty Fall Winter 2008
A Peace Treaty Fall Winter 2008
A Peace Treaty Fall Winter 2008
A Peace Treaty Fall Winter 2008
A Peace Treaty Fall Winter 2008
A Peace Treaty Fall Winter 2008
A Peace Treaty Fall Winter 2008
A Peace Treaty Fall Winter 2008
A Peace Treaty Fall Winter 2008
A Peace Treaty Fall Winter 2008
A Peace Treaty Fall Winter 2008
A Peace Treaty Fall Winter 2008
A Peace Treaty Fall Winter 2008
A Peace Treaty Fall Winter 2008
A Peace Treaty Fall Winter 2008
A Peace Treaty Fall Winter 2008
A Peace Treaty Fall Winter 2008
A Peace Treaty Fall Winter 2008
A Peace Treaty Fall Winter 2008
A Peace Treaty Fall Winter 2008
A Peace Treaty Fall Winter 2008


200 sidor! Nej, 300 sidor!! Nej, 600 sidor!!!

Jag hatar dagar som denna. Jag vaknade och pluggade och nu somnar jag och pluggar.
Jag har ett seminarium på onsdag och det låter ju som att det inte är någon panik men hela måndagen är körd för min del och jag ska läsa 200 sidor eller något och lära mig en massa jobbiga saker. Sidorna som jag ska läsa är mycket större än vanliga och texten är mycket mindre än en vanlig bok. Det betyder att det är ca 300 "vanliga" sidor att läsa!! Och jag som läser så sakta=( Dessutom så måste man ju lära sig det som står i boken också, vilket innebär att det är 600 sidor för att jag måste läsa allt två gånger för att fatta. Självklart så slipper man ju inte undan med en lätt lärobok. Nej nej, det är ju självklart så att jag ska behöva slå upp varenda ord i en ordbok och det är inte för att jag är ovanligt trög, utan för att det är ett ovanligt svårt akademiskt språk som är helt omöjligt att kunna. Det var till och med ett ord som inte ens fanns i ordboken. Är det något hemmafixat ord då eller som inte finns? Vad är det för problem med "vanliga" svenska? Det är ju bättre om man fattar boken än om man sitter och inte ens kan hitta orden i ordboken tycker jag i alla fall. Det är väl dags att läsa lite nu igen dårå.

Ha det bra!
Pussen och Kramen

Prinsessan


Ikväll var det mys med mamma. Vi är ensamma hemma så det var takeaway och tv som fanns på menyn. Mysigt var det också. Det är ju konstigt vad det finns mycket program på fredagar att se. Jag tittade på 3an från klockan 8 9 med sing along som för övrigt var kasst och sen var det extra extra och efter det singing bee. Mycket sångprogram. Jag vet dock inte om de programmen gav mig så mycket. Jag borde ha pluggat istället men jag orkar inte! Jag är så omotiverad och jag vet att jag har superdupermycket att göra. Likförbannat så kommer man inte framåt. Nästa seminarium är på onsdag och då är det sjuksköterskans yrkesroll genom tiden som gäller. Mer intressant än förra seminariet där vi skulle plocka ut olika människosyner ur artiklar. Jag kunde ingenting och för en gångs skull så satt jag ganska tyst på förhöret. Det var jobbigt men jag klarade mig.

Nu sitter jag här och hade tänkt läsa ut boken som jag läser. En bok som heter princessan, av Gunnar Mattsson och handlar om en man som möter en svårt sjuk kvinna. Hon har cancer och alla vet att hon ska dö. De blir förälskade och gifter sig och bestämmer sig också för att försöka uppfylla flickans högsta dröm, nämligen ett barn... Berättelsen är faktiskt sann och den är superbra och jättelätt att läsa. Jag brukar vanligtvis läsa väldigt sakta men den här boken har tagit slut alldeles för fort.



Hade ni också svårt att sova?

Godermorgon!! Hade ni också svårt att sova? Jag kunde verkligen inte. Tror att det berodde på att det var fullmåne. Mamma hade tydligen också svårt att sova. Jobbigt var det i alla fall och jag som har semunarium idag också. Om tio minuter kör jag till skolan och jag är inte ens förberedd. Men vi hjälps nog åt tillsammans vi i basgrupp 5=).
Ses och hörs! Kram




Äntligen sova

Sådär! Idag har jag pluggat hela dagen och jag blev klar med den jobbiga och tråkiga uppgift som vi ska ha seminarium på imorgon. Vi får se hur det går men det skav äl inte vara så svårt. Nu är det måla naglarna och sova som gäller!!

Sov gott pussen

Haha! Har ni sett något fulare?!

Bläääää! Plugga är det värsta jag vet!!
Varför ger jag mig in på sådana här supertråkiga saker för? Sluta plåga dig själv Mikaela! SLUTA!!


Haha!! Har ni sett något fulare?!

Wwwwu6rt

2trdetrx



Ben & Jerry's

Nu ska jag försöka koncentrera mig på plugget på riktigt! Det måste ju ändå göras liksom. Har en burk med Ben & Jerry's framför mig för att lura på hjärnan att plugga en stund i alla fall.

Lördagkväll och Fransk Manikyr

Halloj!!! En bra kväll blev det trots allt. Jag var ju inte så sugen på att gå ut ikväll men jag hade gett mig fasen på att jag skulle. På förfesten började med att en tjej hade ont i hjärtat, vilket hon har haft några gånger innan tydligen. Ringde 112 och de pratade med henne. Det resulterade att vi var tre som inte gick ut och det tyckte jag var skönt. Jätteskönt!!! Vi gick hem till ens kompis och åt glass och chips och spelade tvspel istället. Det blev en mysig kväll men det tyckte nog inte han som vi var hos när vi klampade in hos honom=) Menmen, då har han igen det och kan göra det på oss någongång. Tjejen blev bra i alla fall men det blir väl farbror doktorn imorgon som de sa i telefonen. Jag ska i alla fall sova nu och försöka plugga imorgon. Jag ska inte lova mig själv att jag kommer göra det men jag ska i alla fall ha det som förslag om jag inte hittar på något annat att göra under dagen.=P





Tänkte måla naglarna nu också så det blir före- och efterbild här. Detta är i alla fall före. Efter får det nog bli imorgon!! Pussen

Godmorgon godmorgon

God morgon!! Hur har ni det? Jag känner mig bakis även om jag inte partajjade igår. Idag ska jag liksom ut på riktigt och jag vet inte om jag orkar just nu. Jag ska dricka lite hemma och sen ska jag inte köpa något inne. Får räcka...
Inte helt oväntat så blir det plugg idag. Så länge det går i alla fall. Ska börja förbereda mig på ett seminarium så att jag har det klart tills på tisdag, då vi ska ha det. Man ska kolla på några artiklar och säga vilken människosyn det är. Det här seminariumet tror jag inte är så farligt.
Inatt har jag drömt lägenhet och jag vill flytta in där nuuuuu. Men det går ju inte!!

I <3 Saint Tropez

Måste bara göra ett inlägg till!

Jag har ju inte försökta tt somna ännu men nu tänkte jag väl göra det snart. Vet inte varför jag är uppe såhär sent. Imorgon kommer jag säga till mig själ : Vad dum du är som inte går och lägger dig i tid. Och då kommer jag få stå mitt kasst. Blä. Pontus är iväg med tävling tills på tisdag typ och här sitter jag med en massa att göra och ingen att pussa på. Varför är det alltid så att när man bor på två ställen så är det så hiiimla viktigt att köpa dubbelt upp av vissa saker. Ett jättebra exempel på detta är sminkborttagning. Eftersom att jag alltid sover hos Pontus så är det självklart att den står hos honom men dagar som denna då jag sover hemma blir det ju helt plötsligt jättejobbigt för att jag har glömt ta med den hit. Det är jätteirriterande att man gör detta varje gång. Dessutom måste jag stoppa i duntäcket i sängkläderna. Under sommaren har jag bara själva påslakanet för att det inte ska bli för varmt men igår kom ju hösten så nu blir det både duntäcke och vantar fram. Jobbigt...

Förresten!!


Lägenhetsbilder (animerade)

Jag är sååå trött!!

Var på after School idag och det var jättemys. 40 kronor för mat och dricka. Mycket och komma ut och göra saker med. Har hållt på och kolla lägenheten idag. Både på riktigt och på karta. Har suttit och planerat upp lite nu hur det kan vara och så. Vart ska väggarna vara? Badrummet? Det är nämligen så att man kan göra iprincip hur mycket som helst med det. Golvet ska sänkar och en entré måste också göras. Lär ju ta tid men det ser mysigt ut. Lite litet kanske men mer behöver inte en fattig student och hennes pojkvän och man ska bo MITT i stan.

Kan nog lägga ut bilder på planlösning nummer ett!

Åh! De andra bilderna sparades inte så ni får bara se de här. Det blev ju ingen bild på köket men det är bakom korta väggen där tv:n sitter.

                      


Det ska vara en vägg mellan tavlan på väggen och tv:n. Vet inte om det blir så bra kom jag på nu. Det ska nog vara utan dörr där i alla fall. Om det blir på detta sättet.



Tänk på att möblerna bara är placerade så att jag ska se vad och hur man får plats med saker och ting.
Litet minikontor ovanför här.



Och toaletten=) Själva stolen ska föreställa toaletten för det fanns ingen i programmet.


Nu ska jag i alla fall sova. Det vankas plugg imorgon!!
NAtti!




Studera hela dagen...

God morgon!! Sitter här med yoghurt och keso. Idag kommer jag att plugga iprincip hela dagen och det kommer kännas tungt när jg skagöra det med underart efteråt. Jag har ju som sagt redan tagit helg så nu har jag heeela helgen på mig att plugga. Nu ska jag i alla fall dyka ner i sängen med böckerna.


förresten!!
Vem kom på att man skulle ha klackar på skorna? För att man skulle se längre ut och för att det skulle se ut som man hade smala ben skulle jag kunna tänka mig men de där små klackarna då?

http://www.highheelshoemuseum.com/images/shoesOMG2.jpg

Stänger för idag!

Sådär!!
Nu stänger jag bloggen för idag.
Ska till Pontus och laga mat eller något. Lite sent men ändå. Lite GuitarHero också kanske;)




Thank you and goodnight!

Myyyyycket plugg!!



Lite av allt jag ska göra i helgen...Hur ska jag hinna?!
Jag vet faktiskt inte=S

I alla fall så är det Idol nu så det måste jag ju se. Men imorgon är jag ledig så då blir det plugga. Inte hemma dock! Det fixar jag inte. Jag skulle ha pluggat idag men jag "har inte hunnit". Allt annat blir ju helt plötsligt så mycket mer intressant än plugget.
Nu ska jag i alla fall återgå till Idol som är igång igen efter pausen!


And it's another book...



Lookie, lookie!! Paket idag igen!!!Känner mig som en "riktig" bloggerska nu som får paket hela tiden!
Man ser ju inte alls vart det kommer ifrån. Måste vara en beundrare som har skickat något.




OMFG!!!! It's a book!!
Blev lika lycklig som vanligt.
Visste inte ens att jag hade beställt en sån här bok men det måste vara denna som vi ska ha på tentan.


Ägna en tanke

Förresten så är det snällt om ni kan stanna upp och ägna en tanke åt alla som ha dött idag. 11 september...


Ja, det är faktiskt en god morgon

God morgon! Ja, det har faktiskt varit en god morgon. Fick gå upp tidigt men jag har ändå lyckats ta det lugnt.
Det är en föreläsning som börjar klockan 8.00 och jag ska gå in med inställningen "Det där är ju superintressant" sedan får vi se hur länge det håller. Vi hörs i alla fall senare.

Ha en bra dag

Shopping mellan allt...

När jag hade som tråkigast i pluggandet bestämde jag mig för att åka ner på stan och spendera lite pengar. Sagt och gjort.


Sjal



Sjal



Tröja



Örhönge



Örhänge



Örhänge



Strumpor

Korkade student...

Ibland förvånas jag av hur trög jag är!
Jag läste om den arbetande människan i min lärobok, som jag sa i det förra inlägget. Jag har satt små postitlappar så jag vet precis vad som ska läsas och ÄNDÅ läser jag på fel ställe. Jag skulle ju läsa kapitlet om "Den ekonomiska människan". Suck...Snart är det Idol!!



Ser du lapparna?Det gjorde inte jag när jag började läsa på fel ställe.


Sista sprutan är tagen.

Jag tog min sista Gardasilspruta idag! Wihoooo!
Man ska ju ta tre och de andra har typ inte känts. Däremot denna gjorde sjukt ont och vi fick till och med pausa lite. Efteråt reagerar ju alla olika och jag blir lite trött och snurrig. Det kan jag ju skylla på när jag inte har pluggat så mycket idag.
Sjuksköterskan var för övrigt jättesnäll och hon visste om att jag är rädd för sprutor. Hon försökte ta det hela med ro, medan jag babblade på  om att jag var så rädd och att jag skulle bli sjuksköterska och skulle härdas mot sprutor. Sen så ville hon inte att jag skulle se nålen innan hon stack in den men jag har redan studerat den inpackad alldeles för länge för mitt eget bästa och upptäckt att det finns två nålar att välja mellan. En lite tjockare och en tunnare. Då hoppas jag ju självklart att hon ska välja den tunna men det måste jag ju se innan hon sticker i den och det betyder i sin tur att hon gör allt för att gömma nålen så att jag inte ska se den och jag ligger och försöker se den bara för att jag ska se om hon tog den stora eller lilla nålen. Jag ser ju ändå inte om den är stor eller liten eftersom att det inte är speciellt stor skillnad men ändå!


Nu är jag i alla fall inne på " Den arbetande människan" och det verkar i alla fall lite mer intressant fast jag har fortfarande inte förstått varför det är nödvändigt för mig att kunna.

Förresten så håller jag på att få öroninflammation..IGEN. Lyckas ju få det minst tre gånger på år och det är inte skönt. Trodde dock att jag skulle ha vrålont i natt men det klarade sig. Fast när man har ont i örat eller så så lyckas ju det rubba balansen lite också så jag är snurrig och hör illa. Det är ju också därför som man går på stan för att hitta lite "Tycka synd om mig"-shopping och lyckas möta folk som man inte direkt mötte igår. Då ska man stå där och vara trevlig och typ inte höra vad de säger.



Aj, Det gjorde ont och hon tog sprutan jättehögt upp!!
Fint plåster


Inte som alla andra!!

Man ser en hel del andra bloggare som går och hämtar paket på posten stup i kvarten. Idag förstår ni, fick jag också hämta ett paket.=) Vad var det i det då?
Jo!! Fyra bäcker från Adlibris! KUL.
 Jag hatar och läsa!!!

Vet inte varför jag klagar med tanke på att jag själv har valt att plugga! Jag SKA klara det! Jag ska!





Älskade böcker<3




"Den mekaniska människan"

Jag har fortfarande ingen fokus på plugget. Hela dagen har jag haft ledigt men ändå har jag inte läst speciellt mycket. "Den mekaniska människan" är totalt ointressant att veta någonting om när man pluggar vård. Vad har det ens med ämnet att göra?
Nu får det i alla fall bli lite studera till klockan är 20.00 för då är det Idol. Måste se hon tjejen som totalt golvar juryn. Hon måste vara grymt duktig i så fall och det får inte missas.




Jag kunde sova länge

Jag trodde inte att jag kunde sova länge längre men idag så upptäckte jag att det fortfarande var möjligt. Vaknade halv tolv och det behövde jag verkligen. Resten av dagen blir det En spruta på vårdcentralen och sen också plugg såklart. Jag är helt ledig idag....från skolan. Dock så springer ju inte läroböckerna iväg så de ska jag väl titta i lite. Ska nog till biblioteket sen. Men vi hörs

Utråkad. Ensam och trött...

Jag börjar bli uttråkad. Alla andra har gått och här sitter jag. Kvar ensam och trött. Jag tror att jag gör allt för komplicerat och läser allt in i minsta detalj och stryker under allt. Måste skynda på!!!


I'm so bored.

Dessutom chokladsugen!!


En sak måste jag bara tipsa er om om ni vill vara superonyttiga!!

Marabou och Pringles. Ät det tillsammans! Det är så gott att jag skulle avstå att dricka mjölk för att få äta det.






Människobilder...

Just nu sitter jag på biblioteket i skolan och jag försöker för en gångs skull att plugga själv och på ett bibliotek. Det är faktiskt ganska mysigt och solen lyser lite ute och regndropparna hänger på växterna precis utanför fönstret. Med lite peaceful musik och en yoggi så blir det rätt bra. Jag tror att jag har möjlighet att sitta här till nio ikväll när de stänger stället och just nu känns det lika bra att göra det för att få lugn och ro. Hemma kan jag i alla fall inte vara för där finns både tv och dator. Dessutom finns det soffor som man kan ligga i hemma och det är värdelöst för jag somnar bara. Nu ska jag i alla fall inbilla mig att läroboken och olika människosynen är rolig.


Vi synes


Kolla vilken söt väst!

Kolla vilken snygg väst!!!

Som sagt, plugget går inte så bra=)





Måndag = plugg

Måndag idag och jag gick i skolan i 45 minuter. Sedan tänkte jag: PERFEKT!!! Då ska jag ge järnet och plugga som en idiot i restan av dagen.
Men vad har jag för problem? Ändå så pluggar jag inte. Jag har läst liite, lite idag men det är alldeles för lite. Jag är så ofokuserad och dessutom så tycker jag inte att skola är roligt. Men jag SKA klara detta!!

Tror att Idol är klockan 20.00 och då måste jag ju se det med.

Visst är det jobbigt när man har en sådan dag när man bara känner att allt hänger ut överallt! En sån dag har jag idag i alla fall. Tillbaka till plugget en stund..



Söndag bloody söndag...

Nu är det söndag och helgen har varit jobbig. I fredags låg jag helt apatisk i soffan hemma och stackars Pontus fick ta hand om mig när jag låg och tyckte synd om mig själv. Storebror kom hem också och vi skulle fira att han hade fyllt år. Han åker hem idag och sen dröjer det ett tag till innan jag träffar honom.

Är det inte lite kontigt? När man är sjuk och har en sjukdom är det oftast flera som dyker upp med tiden. I alla fall är det så på mig att det kan börja med att jag skriker för mycket på nollningen och sen fortsätter det i ont i örat förkyld, feber, hosta, ont i halsen, huvudvärk. You name it. Egentligen är det väl inte så konstigt men det känns jobbigt. En sjukdom hade räckt i taget, då hade jag i alla fall känt mig lite bättre.
Jag har i alla fall tillfrisknat lite nu och håller på att laga mat med bror men det tar sån tid. Ska till L sedan som jag inte har träffat på läänge länge eftersom att jag flyttade och sen flyttade hon men hon är hemma nu så då ska jag ägna mig lite tid åt henne idag när jag har tid.

Redan skoltrött

Jag är redan skoltrött!!
Idag vart det förläsning hela dagen...IGEN!!
Det kan vara intressant med föreläsningar men när det handlar om saker som forskningsprocesser, DÅ börjar jag tappa intresset. Varför måste de flesta föreläsare använda sig av akademiskt språk?? Är det inte bättre att få folk att fatta istället för att försöka få alla att uppfattas som dumma och själv uppfattas som smartast i rummet. Jag pratade lite med några olika under pauserna och det var ingen som fattade vad vi gjorde ens. Just nu så tycker jag att forskningsprocessen är totalt ointressant. Borde inte det vara en inriktning, precis som ambulanssjukvård och specialistinriktningar?? Jag förstår ju självklart att vi som sjuksköterskor bör kunna grunden men kom igen...då menar jag bara grunden. Jag kom hem och visste inte riktigt vad jag skulle göra så jag bara satt och glodde. Åt lite med men egentligen hade jag ju behövt plugga och läsa mina 50 sidor om dagen som man borde göra när man är så stor att man går på universitet. Dessvärre har jag inte ens öppnat böckerna men jag känner att jag är värd en paus. Efter ett år av icke pluggande så är det jobbigt att börja sådär på studs. Idag blev det Jerry Springer(skummaste programet någonsin) och idol. Länge har jag tänkt att jag ska läsa lite men den enda bok som jag kan tänka mig att läsa just nu ligger hemma hos Pontus och han är på fest! Därför sitter jag här och skriver istället men det går ju bra det med. Inte för att jag lär mig så mycket men det kan jag göra imorgon. Det enda som är jobbigt med att gå och lägga sig idag är att jag vet att jag ska ha samma oförståeliga föreläsare hela dagen imorgon men den dagen har ju också ett slut(som tur är).


Just det, Jag tror att jag har fixat en lägenhet i stan också så det är på sin väg där med. Känns skönt att ha lite att stå i.

Nu är det i alla fall läggdags!!

Puss och kram från en trött student.




Åh! Längtar till Frankrike och den nyttiga(?) frukosten!!!!



Dagen på universitetet.

Det som är det jobbiga med plugget precis i början är att man inte har koll på så mycket och att få ordning på alla grejer. Alla böcker måste inhandlas eller lånas och det är rusning till alla stans bibliotek för att försöka få tag på en bok.
Min skoldag idag såg ut som så att det var en föreläsning som började klockan 09.15. Den handlade om Vårdens etik och var jätteintressant. Det gjorde iofs mycket att föreläsaren var superduktig. Mitt pekfinger var helt platt efter att ha skrivit i tre timmar i anteckningsblocket.
Sen var det lunch i en timme och efter det så var det igång på föreläsning igen. Det var en föreläsning som handlade om människosynen genom tiderna och var supersvårt att förstå sig på. Föreläsaren hade skrivit vår ena lärobok och det var svårt att inte slumra till. Vi höll på till klockan 16.00 och det var svårt att anteckna vad han sa eftersom att han pratade så fort. Som tur är så finns allt i läroboken och nu är det många sidor att läsa.
Vecka 40 är det tenta och det är mycket att göra innan dess. Jag ska ta kontakt med en sjuksköterska att intervjua och kolla en dag på jobbet. Dessutom har vi tre seminarium som vi ska göra där vi ska läsa en bok och även läsa i fyra andra böcker.
Den ena föreläsaren som jag pratade med idag sa att man som elev skulle räkna med att läsa 200 sidor per vecka...KUL!!

Imorgon är det två nya föreläsningar och jag hoppas att de är intressanta.



PLUGG

Studentlivet here i come!

Vaddå länge sedan?Jag har bestämt mig för att bloggen ska handla om mig som fattig(?) student.

Jag går första terminen på Växjö universitet och utbildar mig till sjuksköterska. Utbildningen är i tre år men ännu så är jag en utav de där osäkra människorna som inte riktigt vet vad just de är ämnade till att göra.
Målet med det hela är ju självklart att bli sjuksköterska men jag ska försöka vidareutbilda mig till antingen ambulanssjukvårdare, som har varit i tankarna sedan 14års ålder. Något som jag har vaknat mer och mer för är också barnsköterska eller barnmorska.
Jag vet, det låter som fantasier alltihop men jag måste ha vissa mål i livet och detta är nästa stolpe att stanna på.

RSS 2.0