Rosenmuffins
Jag fick syn på de här muffinsarna och de ser ju gudomliga ut! Testa att baka de vettja och säg till mig om de var goda.
Rosenmuffins
12 muffins
Det här är läckra muffins smaksatta med rosenvatten och de passar för dem som gillar det som är sött och rosa.
Jag brukar lägga ljusrosa rosenblad på mina, men mörkare rosa eller vita blomblad blir naturligtvis också fint.
Muffinsen blir extra lyxiga om du rör ner 75 g hackad marmelad (eller exempelvis turkish delight) i smeten innan den hälls i pappersformarna.
115 g smör, rumstempererat
1 ¼ dl (115 g) strösocker
2 ägg
2 dl (115 g) Kungsörnens Extra fint vetemjöl
1 msk rosenvatten
Garnering:
12 rosa rosenblad
1 äggvita, uppvispad
1 msk strösocker
1 ½ — 2 msk citronsaft
2 ¹/³ dl (145 g) florsocker
röd eller rosa karamellfärg
Gör så här:
1. Sätt först ugnen på 180°C. Ställ muffinsformarna i plåtens fördjupningar.
2. Vispa ihop smör och socker i en skål tills smeten är vit och pösig. Slå i äggen, ett i taget. Häll ner mjölet och blanda. Rör sist ner rosenvattnet.
3. Skeda över smeten i pappersformarna och grädda cirka 17 minuter tills muffinsen rest sig och är gyllenbruna. Kontrollera att de är klara med hjälp av en provsticka. Lägg över på galler att svalna.
4. Pensla ett blomblad i taget med äggvita, strö över strösocker och låt torka i 1 timme.
5. Häll 1 ½ msk citronsaft i en skål och häll i florsocker under omrörning. Det ska bli en jämn lättflytande smet. Tillsätt lite mer citronjuice om det behövs. Tillsätt också en eller två droppar karamellfärg.
6. Ringla glasyren över muffinsen. Toppa med kanderade rosenblad. Låt glasyren stelna en stund före servering.